Duke folur për vrasjen e Oliver Ivanoviç, Slavisa Petkoviç thotë se kishte pasur mosmarrëveshje
mes përfaqësuesve të serbëve në Kosovë, por se vrasjet nuk ekzistonin kurrë.

Megjithatë, siç thotë ai, hyrja e SNS në pushtet ka ndryshuar gjithçka, sepse sipas tij,
kushdo që nuk pajtohet me politikën shtetërore shpall si tradhtar, një armik shtetëror, një mercenar i huaj.

“Ne e dimë pse (Oliver Ivanoviq) u vra dhe u vra sepse ai ishte kundër listës serbe dhe politikës së Aleksandar Vuçiqit.
Kjo duhet të jetë e hapur për të thënë, pse ne i mbyllim të gjitha në doreza, sepse në fund të fundit,
Vuçiq tha se tani për gjërat që duhet të quhet Oliver Ivanoviç u vra vetëm për shkak se ai ishte kundër politikës
së listës serbe dhe politikës së Aleksandër Vuçiqit, “pohon Petkoviç.

Skena politike serbe në Kosovë nuk ekziston në mënyrën se si duhet, tha drejtori i KPT Nenad Maksimoviç
duke folur për sfidat në skenën politike serbe pas vrasjes së kreut të SDP Oliver Ivanoviç.

“Ne me siguri punojmë në sistemin e demokracisë jo-liberale, me të gjitha vendimet e saj.
Me sa duket, institucionet duket se funksionojnë, zgjedhjet në dukje funksionale,jo të lira dhe të padrejta, por përsëri ekzistojnë zgjedhje.jo në shërbimin publik, por në rrugë alternative.

Duket të ketë një opozitë, por e gjithë kjo rrjedh nga parimet themelore të demokracisë “, shpjegoi Maksimoviç.

Mendimi i ngjarjeve në në tryezën e rrumbullakët u bë edhe nga drejtori i organizatës joqeveritare
Humani Center Mitrovica Veroljub Petronic dhe analisti Ljubomir Stanojkoviç.

Tryeza e rrumbullakët me temën “Sfidat në skenën politike serbe pas vrasjes së udhëheqësit të SDP Oliver Ivanoviq”
u organizua nga Instituti për afirmimin e marrëdhënieve ndëretnike -IAMN